Selecteer een pagina

Controle freak

Allemaal zijn we op zoek naar meer rust, meer leven vanuit je hart. Ook zijn we allemaal druk en hebben we geen tijd. Misschien ken je het gevoel wel van; er moet toch meer zijn dan dit? Dromen en ideeën die ronddwalen in ons hoofd, over hoe we graag door het leven willen gaan en wat daar bij hoort volgens onze overtuigingen. Stiekem weet je dat je je leven anders wilt leven, dat je op safe speelt en dat er iets moet veranderen.
Maar wat moet je nou doen om tot rust te komen? Wat voor tweeks kan je in jouw leven implementeren om meer balans te ervaren? Hoe kan je echt vanuit vertrouwen leven?

Ook ik probeer controle uit te oefenen over hoe ik leef, hoe ik me voel en wat ik doe. Als ik nou dit eens probeer, of dat eens doe, dan.. ben ik gelukkig. Als ik deze opleiding doe of die baan krijg, als ik de liefde van mijn leven vind, dan.. ervaar ik rust. Zo ontzettend druk in de weer om iets te vormen zoals ik het in mijn hoofd voor zie.

Wat gebeurt er als we dit idee loslaten? Wat gebeurt er als je het niet in je hoofd probeert te analyseren of bedenken hoe je iets gaat doen? Wat nou als je vanuit je hart gaat leven en gaat luisteren naar die stem.

We zijn het allemaal; controle freaks. En ik heb een boodschap aan je;

Laat de controle los over hoe iets zou moeten zijn, hoe jij eruit zou moeten zien of te hebben behaald op deze leeftijd. Laat de rem eens los, trek je hand van die stopknop. Laat je haren eens wapperen in de wind en ren met blote voeten over straat. Laat je buik lekker uitpuilen in je broek en jank in het openbaar. Zeg eens volmondig nee en voel je er niet schuldig over. Kies eens voor jezelf. Neem nou eindelijk eens ontslag bij die baan waar je meer tijd en energie aan verspilt dan jezelf en jou vrije tijd. Ga minder werken omdat je het financieel prima red met een middagje minder. Verschuil je niet langer achter dat masker en laat mensen gewoon weten hoe het écht met je is. Laat die vlieger nou eens vliegen en schaterlach jezelf de wereld in. Speel niet meer op safe en neem eens een duik in het diepe. Het onzekere, de enge onwetendheid.

Wat is nou het ergste wat kan gebeuren? Maar echt? Schrijf die rampscenario’s eens op en bekijk die eens met je controle bril. Zijn die echt zo erg? Is het het einde van de wereld of zie je er stiekem een oplossing, een kans of een mogelijkheid in waar je al heel lang op wacht?

Did you heart just skip a beat?

Stuur me een bericht om verder te praten over hoe jij vertrouwen kan krijgen en houden in jezelf en om vanuit je hart te leven.


Let’s connect

Email: info@erikavanes.nl

Locatie: Utrecht

Let's get in touch