Heart Circle

Vrouwencirkel X Cacao ceremonie

Utrecht – 11 mei 2024

Volgens de Maya’s is cacao a sacred seed that unites people. Een vruchtbaar zaad wat zorgt voor (harts) verbinding. Bovendien is cacao een vrouwelijke energie – a feminine Spirit.

Het ritueel van een vrouwencirkel gaat ver terug in de tijd; een groep vrouwen die samenkomt om de gedeelde factoren van het leven – het plezier en het lijden – samen te vertellen, te bevragen, te dragen en te ondersteunen. Niemand weet meer wat het leven beweegt als een vrouw. Wij zijn altijd in verandering. Fluïde.

Cacao is een medicijn voor moed, beweging en vloeibaarheid door het leven.

Deze Heart Circle brengt ons samen; het medicijn en de vrouw. Walking each other home.

Wat kan de Heart Circle mij brengen?

 

 • verbinding met jezelf
 • helder voelen
 • nieuwe inzichten
 • gronding in jezelf
 • kalmte, stilte, rust
 • plezier en samenhorigheid

Wat kan ik verwachten?

 

Verwacht een rijke en gevulde dag met een kleine groep van gelijkgestemden in een intieme, warme en ceremoniële setting. 

In mijn cirkels komen vaak thema’s voorbij zoals liefdevolle vriendelijkheid, volledig aanwezig zijn, aanvaarding en omarming, zachtheid en balans. Ik werk veel met de natuurelementen en mythes, verhalen en rituelen.

Elementen zoals zachte yoga en beweging, meditatie, visualisatie, zang en muziek zullen onderdeel zijn van de dag. Net zoals met elkaar delen, in gesprek gaan en verbinden. We beginnen de dag met cacao, gaan vervolgens de ceremonie en het programma in en eindigen met gezamenlijk laat lunchen.

Go to the centre of the spiral, the eye of the storm, the seed, the heart. There you will find harmony.

Wist je dat ...

 

 • De eerste afbeeldingen van cacao in de Maya cultuur zijn van 2500 jaar geleden. Deze afbeeldingen vertellen verhalen over haar verbinding met the Tree of Life, reïncarnatie, the Sacred Feminine, voorouderen en de wildernis van de jungle.
 • De eerste chemische vondsten van een cacao boom dateert van 8000 jaar geleden.
 • Cacao werd gedronken tijdens rituelen voordat soldaten oorlogsveldslagen in gingen; ze omschreven het als een ‘powerful magic potion that would give incredible energy and allow warriors to run through the jungle without stopping for a whole day and night’.
 • De Azteken verbonden cacao met Xochiquetzal, de godin van de vruchtbaarheid.

Testimonials

Dieper niveau

Jij weet precies wat te zeggen en te doen om op een dieper niveau te komen. Tijdens de ceremonie ervoer ik een enorm besef van mijn gedachtes en emoties op een positieve manier.‘ 

 

– Esmée

Verwelkomende sfeer

‘Ik werd gelijk gegrepen door de warme en verwelkomende sfeer bij binnenkomst. Er was gedurende de cirkel veel ruimte om jezelf te kunnen zijn en emoties te laten komen en gaan. De locatie was ook prachtig!

Het had van mij wel een hele dag of weekend mogen duren, zo fijn vond ik alles.’

 

– Fleur

Aarden en loslaten

De cirkel vond ik heel bijzonder. De manier waarop je de middag opbouwde vond ik prettig, eerst in het lichaam zakken, daarna op één vlak de diepte in, de ruimte om al dansend los te laten, te voelen en te aarden.

Dankjewel voor de ruimte en de steun, zonder dat je iets wilde veranderen.’

 

– Eva

Bijzonder en krachtig

‘Het was een hele ontspannen middag waarin ik me door de gedragenheid en verbinding van alle aanwezige vrouwen me heel erg opgelucht en verlicht voel. 

De rust die stilte, beweging, muziek en de natuur kan brengen verraste me. Heel bijzonder en krachtig om dat samen met onbekende vrouwen mee te maken.

 

– Lilian

Praktische informatie

Datum: zaterdag 11 mei
Tijd: 10:00 – 15:00.
Locatie: Utrecht, Amelisweerd
Kosten: €99,-
Inclusief: vegetarische lunch, cacao & snacks

Over Erika

Ceremonies en rituelen zijn voor mij al heel lang a spark of magic in daily life. Na het bezoeken van Guatemala kan ik er niet meer omheen; cacao is een onmisbaar onderdeel in mijn leven, het heeft mij persoonlijk geraakt en mijn leven verdiept.

Mijn verlangen en missie is helder: cacao is een stukje van de puzzel die wij allemaal proberen te voltooien. Het leven laten ontvouwen, onszelf ontdekken en betekenis vinden in deze wereld.

Ik sta graag in service of this medicine en de combinatie met mijn ervaring als therapeut en facilitator van cirkels maakt mij nederig om te zeggen: I am a guardian of the heart. Wees welkom.

Wat doet cacao precies?

100% biologische cacao is samengesteld uit verschillende belangrijke en diep voedende componenten zoals mineralen, vetten, proteïnes en neuro-actieve verbindingen die de gezondheid van het hart promoten op lichamelijk en spiritueel niveau zoals:

 • het balanceren en kalmeren van het zenuwstelsel
 • het verlagen van de bloeddruk
 • bescherming tegen hartziektes
 • hormonen die de stemming verbeteren en een geluksgevoel geven
 • alertheid en creativiteit activeren

Daarom is de hoeveelheid cacao die ik serveer niet voor jou als

 • Je zwanger bent
 • Je een hoge bloeddruk hebt
 • Je hart, lever of nier problemen ervaart
 • Je een hoge dosering antidepressiva slikt (bij lage dosering graag zorgverlener raadplegen)