Testimonials

‘Mijn leven is nu kalmer en puurder. Ik voel me (opr)echter, meer in het nu.’

 

‘Ik ben graag in control; in wat ik wie laat zien en wat er wanneer mag gebeuren. Ik hield mij krampachtig vast aan het perfect plaatje in mijn hoofd en dat kostte mij veel energie. Ik werd geconfronteerd met het feit dat ik een muur om mij heen en een masker op heb. Ik wilde meer begrijpen en inzicht krijgen in wat er allemaal nou echt in mijzelf speelde.

De gesprekken gaven mij heel veel nieuwe inzichten in waarom ik doe zoals ik doe. Erika hield mij op een milde wijze stap voor stap een spiegel voor en begeleide me in hoe ik op een andere manier naar mezelf en mijn patronen kon kijken.

Mijn leven is nu kalmer en puurder. Ik voel me (opr)echter, meer in het nu. Ik voel me verrijkt en meer verbonden met mijzelf en sta daardoor krachtiger/zekerder in het leven.

Ik voel nu bewuster en geef gehoor aan wat mijn gevoel en lichaam mij vertelt. Er is meer zachtheid en mildheid in mij ontstaan waardoor ik minder oordeel over mijzelf en anderen. Ik ben liever voor mezelf. Ik stel mij open naar anderen waardoor ik beter kan verbinden. Ik leer om mijn gevoel te uiten en delen in plaats van alles bij mezelf te houden.

Erika heeft me teruggeleid naar de kern in mijzelf.

Haar begeleiding is fijn, veilig en professioneel.

Ik raad een traject bij Erika aan aan als je merkt dat je veel in je hoofd zit, veel bezig bent met wat anderen van jou vinden, je niet meer (goed) weet waar jij zelf echt behoefte aan hebt. Of als je patronen of mechanismen bij je zelf opmerkt die je beperken. En als je ergens binnenin weet dat je anders zou willen.’

Diana, 35 jaar - moeder/power vrouw/sales consultant

‘Ik voel me zelfverzekerder en vertrouw nu op mijzelf.’

 

‘Ik wist eigenlijk allang dat Erika degene was die mij kon helpen om bij mijn gevoel te komen. Maar omdat ik leefde in een soort oppervlakkige staat voor mezelf die vooral werkte om anderen te plezieren, kwam ik daar niet bij.

Ik had allerlei gedachtes voordat ik aanklopte; ‘ik durf dit niet’, ‘het is veel te eng en te spannend’, ‘het wordt te verdrietig’, ‘ik kan dat niet aan’. En vooral: ‘Ik wil het niet’, ‘Ik wil niet diegene zijn die dit allemaal niet kan’.

Het gevoel van veiligheid en de ruimte die er aan me geboden werd tijdens de sessies, zorgde er echt voor dat ik alles kon en mocht voelen. Dat heeft voor zoveel ruimte en opluchting gezorgd en dat vind ik zo enorm waardevol.

Wat me daarnaast heeft verrast is dat als je er eenmaal voor openstaat om naar je gevoel te luisteren, dat het dan helemaal niet eng of spannend is. Maar juist heel fijn, ontspannen en vanzelfsprekend. Je voelt je heel licht en opgelucht.

Ik voel me nu zelfverzekerder en vertrouw veel meer op mijzelf. Ik ben meer ontspannen en bewuster. Ik durf mijn stem te laten horen en de controle los te laten. Ik heb een hele toolbox waarmee ik energie en aandacht  bij mezelf kan houden, maar ook mezelf kan zijn.

Ik weet beter wat mijn grenzen zijn; ik ga nu eerst bij mezelf na wat ik wil en geef dat aan, zonder er onzeker over te zijn.

Erika’s begeleiding is heel natuurlijk en fijn, je voelt geen enkel oordeel. Dat is wennen, maar echt een verademing. Ze laat me en is er voor me, ook tussen de sessies door voelde ik dat zeker weten. Ze is heel zachtaardig, maar ook duidelijk en ik had me geen betere begeleiding kunnen voorstellen!’

Lilian, 30 jaar - powervrouw/partner

‘Mijn hart-wensen zijn daadwerkelijk naar boven gekomen.’

 

‘Ik was mezelf soms zoek, omdat ik nog veel opvattingen uit mijn verleden niet los kon laten.

Ik voelde me opgejaagd en gestrest; ik was meer de problemen uit de weg aan het gaan dan dat ik ze aan aan het gaan was. Ik was ongelukkig en angstig. Het voelde alsof ik in een sleur zat. Ik wilde dit anders aanpakken en de diepte ingaan.

Tijdens de gesprekken voelde ik me rustiger worden. Na ieder gesprek leek ik een ander mens. Ik leerde naar mijn gevoel te luisteren. Er leek een verandering in gang zijn gezet.

Ik voel een enorme groei in een paar maanden tijd. Hierdoor heb ik mijn leven rigoureus omgegooid. En dit heeft ervoor gezorgd dat mijn hart-wensen daadwerkelijk naar boven zijn gekomen.

Er zijn keuzes gemaakt die ik niet meer wist te maken. En er is een bepaalde vrouwelijkheid in mij los gekomen die ik heel lang kwijt was.

Ik heb geleerd dat ik gewoon mezelf mag zijn. Dat wanneer ik in mijn oude patronen verval ik weer tegen mezelf aan het vechten ben. Dat simpelweg stilstaan helpt om keuzes te maken. Dat hoe meer tijd ik voor mezelf neem, hoe meer ruimte ik ervaar voor nieuwe dingen. Dat vechten alleen maar zorgt voor meer weerstand en achteruitgang.

Wat ik het meest bijzonder vind is dat jij in mij zag dat ik dit echt nodig had. En dat ik eigenlijk gewoon mezelf ben gebleven.

Iedereen heeft een Erika nodig in zijn of haar leven.  Je zorgt voor rust. Je oefeningen werken echt. En het enige wat je doet is iedereen zijn of haar waarde laten in zien. En dat vind ik prachtig.’

Cristie, 27 jaar - ondernemer/powervrouw

‘Ik merk dat ik nu meer begrip heb voor mijzelf en minder beïnvloed word door mijn gedachten en emoties.’

‘Nadat ‘hét doel van mijn leven’ (afstuderen) om naar toe te werken wegviel, voelden vragen zoals ‘Wat wil ik nu écht’, ‘Wat zijn mijn waardes’ en ‘Wie ben ik’ als een blokkade. Dit gaf me een heel onrustig en onzeker gevoel.

De keuze om samen met Erika op zoek te gaan naar antwoorden op de vragen en twijfels waarmee ik rondliep was een no brainer, na al eerder kennis te hebben gemaakt met haar werkwijze.

Tijdens onze gesprekken vielen de puzzelstukjes op hun plek; de gevoelens die ik op bepaalde momenten ervaar en waar die vandaan komen, hoe ze mij tegen kunnen houden en hoe die mij in een oogwenk volledig uit balans kunnen brengen.

Ik merk dat ik nu meer begrip heb voor mijzelf, minder beïnvloed word door mijn gedachten en sterke emoties; ik kan er nu meer ruimte aan geven. Ik heb geleerd dat ze mij juist versterken en beschermen en het voelt nu als een onderdeel van mij. Ik voel mij niet gauw vertrouwd om echt zo mijn waarheid open en bloot te delen. Bij Erika wordt die veiligheid zo sterk neergezet en gewaarborgd.

Als je zoekt naar antwoorden of wilt ontdekken wat je echt wilt, wenst en droomt, dan is Erika haar begeleiding de manier om samen verbindingen te leggen. Je bouwt aan je vertrouwen om je eigen gevoel te versterken. Haar begeleiding is liefdevol, warm, geruststellend door herkenning en erkenning van wie je bent, wat je voelt én wie je mag zijn.’

Birgit, 29 jaar, werkt in de kinderopvang/powervrouw

‘Erika brengt je tot je kern.’

 

‘Ik wilde beter voor mezelf zorgen en mezelf prioriteit geven. Niet alleen voor mezelf, maar ook als voorbeeld voor mijn dochter. Beter voor jezelf zorgen gaat samen met luisteren naar je gevoel. Helaas luisterde ik vooral naar mijn hoofd en zorgden mijn gedachten een blokkade voor mijn gevoel.

Tijdens de coaching heb ik leren stilstaan bij mijn gedachten, waardoor er een besef ontstond dat ze niet allemaal van mij waren. Hierdoor kon ik bepaalde gedachtes loslaten. Ik vond het best spannend en eng om dichterbij mijn gevoel te komen. Het is een weg die ik nauwelijks of misschien wel nooit eerder heb bewandeld. Ik dwaalde vaak af naar mijn hoofd, een veilige plek die ik voor mijzelf heb gebouwd om alles een logische uitleg te geven. Maar dan was Erika daar om mij weer naar het juiste pad te begeleiden.

Erika heeft mij een spiegel voor gehouden. Ze heeft mij laten zien wat ik allemaal diep van binnen al wist. Ik durf meer te vertrouwen op mijzelf en laat mij minder snel beïnvloeden door (de mening van) anderen.

De coaching sessies hebben eraan bijgedragen dat ik dingen nu beter zie (en voel). Dankzij Erika weet ik nu dat voor jezelf kiezen niet egoïstisch is, maar juist heel belangrijk om jezelf dingen te gunnen.

Ik heb het gevoel dat veel vrouwen hun emoties wegstoppen en hun vrouwelijke energie te weinig benutten. Daarom gun ik andere vrouwen deze coaching ook!’

Marrit, 29 jaar - moeder/ingenieur/powervrouw

‘Het lukt me al veel beter om te kiezen voor wat ik belangrijk vind in plaats van wat ik denk dat de omgeving van mij verwacht.’

‘Toen ik uitviel op mijn werk met een burn-out kon ik helemaal niets meer. Ik heb toen hulp gezocht bij een psycholoog, maar ik merkte dat hij heel erg bezig was met mijn psyche, terwijl ik al heel veel ‘in mijn hoofd zit’. Ik had behoefte aan iemand die mij hielp mijn lijf weer te voelen en naar mijn gevoel te handelen.

De familieopstelling waar we mee begonnen bracht mij ongelooflijk veel inzicht. Ik besefte waarom ik zo handelde als ik deed en dat ik bepaalde patronen heb ontwikkeld waar ik al jarenlang naar handel. Niet eenvoudig om te doorbreken, maar Erika heeft me handvatten gegeven om hiermee aan de slag te gaan.

Mijn wens was om een ontspannen ‘ik’ te worden die meer handelt vanuit ‘willen’ dan vanuit ‘moeten’, iemand die meer afgaat op zijn gevoel. Het lukt me al veel beter om voor mezelf te zorgen en te kiezen voor wat ik belangrijk vind in plaats van wat ik denk dat de omgeving van mij verwacht. Ook op mijn werk geef ik beter mijn grenzen aan.

Ik heb nog regelmatig ‘contact’ met de jongere en oudere versie van mijzelf, die ik ontmoette in een visualisatie. Ik hou van reizen en ben al op veel plekken geweest. De reis van het hoofd naar het hart is misschien de kortste, maar voor mij wel de meest spannende en uitdagendste reis. Erika heeft me enorm geholpen bij het zetten van de eerste stappen en ik ben vol vertrouwen dat ik deze reis verder maken kan.

Erika is heel toegankelijk en professioneel zonder daarbij haar warmte te verliezen. Ik heb geen enkel moment moeite gehad mezelf bloot te geven en dat zegt heel wat over haar begeleiding, want dat ligt niet in mijn aard.’

Linda, 48 jaar, moeder/partner/conrector/powervrouw

‘Van een pleaser naar het gevoel dat ik de wereld weer aankan.’

 

Ik zat letterlijk vast, in de put/down. Om alles kon ik huilen. Voelde me echt verloren, alleen, onbegrepen en leeg. Mijn eigen ik was weg. Weggedrukt door het verleden. Ik was een pleaser geworden en zette mezelf nooit op de eerste plaats. Ik kreeg geen contact met mezelf en had altijd bevestiging nodig van de ander.

Na een kennismakingsgesprek, voelde het gelijk heel vertrouwd en veilig. Erika snapte me. Tijdens de sessies kwam veel los; ik vond weer mijn ‘ik’.

Ik heb onder andere geleerd om naar mijn intuïtie te luisteren en ernaar te handelen of het om te zetten in doen wat goed voelt voor mij. Dit gebeurde doordat ik leerde te luisteren wat m’n lichaam aangaf/zei. Ik durf weer te staan voor mijzelf in plaats van gebukt te gaan onder anderen. Ik ben gestopt met pleasen en mijn eigen ik gaan uitspreken in en op een liefdevolle manier.

Er is zoveel voor mij veranderd; meer dan dat ik gehoopt had. Ik kwam weer ‘thuis’ bij mezelf. Van een pleaser naar het gevoel dat ik de wereld aan kan.

Wat mij het meest heeft verrast is hoe ik me nu uiteindelijk voel; weer fijn en gelukkig (de manier waarop ik met het leven en de uitdagingen om ga is nu verlichtend, voorheen zwaar)!

Erika’s begeleiding is veilig, warm en geeft een vertrouwd gevoel. Door dingen zelf te doen, kreeg ik meer zelfvertrouwen, meer balans in mezelf; ‘ik kan het’ gevoel. Erika ving me op en zette me weer positief in elke situatie en uitdaging.’

Christy, 34 jaar - moeder/zzp-er/powervrouw

‘Bijzonder, vernieuwend, uit mijn comfortzone en patronen!’

 

‘I was feeling stuck. Ik stond niet meer in contact met mijzelf en mijn gevoel. Ik was vooral bezig met anderen en andere vormen van afleiding.

Door dit traject werd ik met mijzelf en mijn patronen geconfronteerd. Niet omdat Erika mij dat vertelde, maar door de vraag- en luistertechnieken die zij beheerst.

Er gebeurt iets met je op het moment dat je zelf iets herkent, zonder dat iemand anders dat voor je doet. Dat geeft kracht en werkt bemoedigend. Het werkt confronterend en bevrijdend tegelijk.

De manier waarop ik met mijzelf omga is echt veranderd; er is meer ruimte voor wat ik voel, zonder oordeel, voorwaardelijkheid of nadruk op negativiteit.

By far het meest impactvolle event van dit traject: ik heb de stemmen van mijn interne dialoog kunnen observeren en identificeren! Ik heb geleerd negatieve dialogen te doorbreken en de behoeftes te erkennen die er onder liggen. Hierdoor beïnvloed dit mijn stemming niet meer of veel minder.

Erika’s begeleiding is oprecht, warm, vrij van oordeel, verwachtingen of normen. Het voelde vertrouwd, ik durfde mijn ogen te sluiten in het bijzijn van een in eerste instantie onbekende.’

Dénice, 37 jaar - moeder/partner/powervrouw