TESTIMONIALS.

‘Mijn hart-wensen zijn daadwerkelijk naar boven gekomen’

Ik was mezelf soms zoek, omdat ik nog veel opvattingen uit mijn verleden niet los kon laten.

Ik voelde me opgejaagd en gestressed; ik was meer de problemen uit de weg aan het gaan dan dat ik ze aan aan het gaan was. Ik was ongelukkig en angstig. Het voelde alsof ik in een sleur zat. Ik wilde dit anders aanpakken en de diepte ingaan.

Tijdens de gesprekken voelde ik me rustiger worden. Na ieder gesprek leek ik een ander mens. Ik leerde naar mijn gevoel te luisteren. Er leek een verandering in gang zijn gezet.

Ik voel een enorme groei in een paar maanden tijd. Hierdoor heb ik mijn leven rigoureus omgegooid. En dit heeft er voor gezorgd dat mijn hartewensen daadwerkelijk naar boven zijn gekomen.
Er zijn keuzes gemaakt die ik niet meer wist te maken. En er is een bepaalde vrouwelijkheid in mij los gekomen die ik heel lang kwijt was.

Ik heb geleerd dat ik gewoon mezelf mag zijn. Dat wanneer ik in mijn oude patronen verval ik weer tegen mezelf aan het vechten ben. Dat simpelweg stilstaan helpt om keuzes te maken. Dat hoe meer tijd ik voor mezelf neem, hoe meer ruimte ik ervaar voor nieuwe dingen. Dat vechten alleen maar zorgt voor meer weerstand en achteruitgang. 

Wat ik het meest bijzonder vind is dat jij in mij zag dat ik dit echt nodig had. En dat ik eigenlijk gewoon mezelf ben gebleven.

Iedereen heeft een Erika nodig in zijn of haar leven.  Je zorgt voor rust. Je oefeningen werken echt. En het enige wat je doet is iedereen zijn of haar waarde laten in zien. En dat vind ik prachtig.

Cristie, 27 jaar - ondernemer/powervrouw

‘Ik voel me zelfverzekerder en vertrouw nu op mijzelf’

Ik wist eigenlijk allang dat Erika degene was die mij kon helpen om bij mijn gevoel te komen, maar omdat ik leefde in een soort oppervlakkige staat voor mezelf die vooral werkte om anderen te plezieren, kwam ik daar niet bij.

Ik had allerlei gedachtes voordat ik aanklopte; ik durf dit niet, dit is veel te eng, te spannend, het wordt te verdrietig, ik kan dat niet aan. En vooral ik wil het niet, ik wil niet diegene zijn die dit allemaal niet kan.

Het gevoel van veiligheid en de ruimte die er aan me geboden werd tijdens de sessies, zorgde er echt voor dat ik alles kon en mocht voelen. Dat heeft voor zoveel ruimte en opluchting gezorgd en dat vind ik zo enorm waardevol.

Wat me daarnaast heeft verrast is dat als je er eenmaal voor openstaat om naar je gevoel te luisteren, dat het dan helemaal niet eng of spannend is. Maar juist heel fijn, ontspannen en vanzelfsprekend. Je voelt je heel licht en opgelucht.

Ik voel me nu zelfverzekerder en vertrouw veel meer op mijzelf. Ik ben meer ontspannen en bewuster. Ik durf mijn stem te laten horen en de controle los te laten. Ik heb een hele toolbox waarmee ik energie en aandacht bij mezelf kan houden, maar ook mezelf kan zijn.

Ik weet beter wat mijn grenzen zijn; ik ga nu eerst bij mezelf na wat ik wil en geef dat aan, zonder er onzeker over te zijn.

Erika’s begeleiding is heel natuurlijk en fijn, je voelt geen enkel oordeel. Dat is wennen, maar echt een verademing. Ze laat me en is er voor me, ook tussen de sessies door voelde ik dat zeker weten. Ze is heel zachtaardig, maar ook duidelijk en ik had me geen betere begeleiding kunnen voorstellen!’

Lilian, 30 jaar - powervrouw

‘Erika brengt je tot je kern’

Ik ben begonnen met het coachingstraject omdat ik beter voor mezelf wilde zorgen en prioriteit wilde geven. Niet alleen voor mezelf, maar ook als voorbeeld voor mijn dochter. Beter voor jezelf zorgen gaat samen met luisteren naar je gevoel. Helaas luisterde ik vooral naar mijn hoofd en zorgden mijn gedachten een blokkade voor mijn gevoel.

Tijdens de coaching heb ik leren stilstaan bij mijn gedachten, waardoor er een besef ontstond dat ze niet allemaal van mij waren. Hierdoor kon ik bepaalde gedachtes loslaten. Ik vond het best spannend en eng om dichterbij mijn gevoel te komen. Het is een weg die ik nauwelijks of misschien wel nooit eerder heb bewandeld. Ik dwaalde vaak af naar mijn hoofd, een veilige plek die ik voor mijzelf heb gebouwd om alles een logische uitleg te geven. Maar dan was Erika daar om mij weer naar het juiste pad te begeleiden.

Erika heeft mij een spiegel voor gehouden. Ze heeft mij laten zien wat ik allemaal diep van binnen al wist. Ik durf meer te vertrouwen op mijzelf en laat mij minder snel beïnvloeden door (de mening van) anderen.

De coaching sessies hebben eraan bijgedragen dat ik dingen nu beter zie (en voel). Dankzij Erika weet ik nu dat voor jezelf kiezen niet egoïstisch is, maar juist heel belangrijk om jezelf dingen te gunnen.

Ik heb het gevoel dat veel vrouwen hun emoties wegstoppen en hun vrouwelijke energie te weinig benutten. Daarom gun ik andere vrouwen deze coaching ook!

Marrit, 29 jaar - moeder/ingenieur

‘Bijzonder, vernieuwend, uit mijn comfortzone en patronen’!

I was feeling stuck. Ik stond niet meer in contact met mijzelf en mijn gevoel. Ik was vooral bezig met anderen en andere vormen van afleiding.

Door dit traject werd ik met mijzelf en mijn patronen geconfronteerd, niet omdat Erika mij dat vertelde, maar door de vraag- en luistertechnieken die zij beheerst.

Er gebeurt iets met je op het moment dat je zelf iets herkent, zonder dat iemand anders dat voor je doet. Dat geeft kracht en werkt bemoedigend. Het werkt confronterend en bevrijdend tegelijk. 

De manier waarop ik met mijzelf omga is echt verandert; er is meer ruimte voor wat ik voel, zonder oordeel, voorwaardelijkheid of nadruk op negativiteit.

By far het meest impactvolle event van dit traject: ik heb de stemmen van mijn interne dialoog kunnen observeren en identificeren! Ik heb geleerd negatieve dialogen te doorbreken en de behoeftes te erkennen die er onder liggen. Hierdoor beïnvloed dit mijn stemming niet meer of veel minder.

Erika’s begeleiding is oprecht, warm, vrij van oordeel, verwachtingen of normen. Het voelde vertrouwd, ik durfde mijn ogen te sluiten in het bijzijn van een in eerste instantie onbekende.

Dénice, 37 jaar - moeder/partner/powervrouw

‘Ik kwam weer thuis bij mezelf.’

Ik zat letterlijk vast, in de put/down. Om alles kon ik huilen. Voelde me echt verloren, alleen, onbegrepen en leeg. Mijn eigen ik was weg. Weg gedrukt door het verleden. Ik was een pleaser geworden en ergens achteraan gehobbeld kwam ik een keer. Kreeg geen contact met mezelf. Had altijd bevestiging nodig van de ander.

Na een kennismakingsgesprek, voelde het gelijk heel vertrouwd en veilig. Erika snapte me. Tijdens de sessies kwam veel los; ik vond weer mijn ‘ik’.

Ik heb o.a. geleerd om mijn intuïtie weer te horen en ernaar te handelen/omzetten in doen wat goed voelt voor mij. Dit gebeurde doordat ik leerde te luisteren wat m’n lichaam aangaf/zei. Ik durf weer te staan voor mijzelf i.p.v. gebukt te gaan onder anderen. Ik ben gestopt met pleasen en mijn eigen ik gaan uitspreken in en op een liefdevolle manier.

Er is zoveel voor mij verandert; meer als dat ik gehoopt had. Ik kwam weer ‘thuis’ bij mezelf. Van een pleaser naar het gevoel dat ik de wereld aan kan.

Wat mij het meest heeft verrast is hoe ik me nu uiteindelijk voel; weer fijn en gelukkig (de manier waarop ik met het leven en de uitdagingen om ga is nu verlichtend, voorheen zwaar)!

Erika’s begeleiding is veilig, warm en geeft een vertrouwd gevoel. Door dingen zelf te doen, kreeg ik meer zelfvertrouwen, meer balans in mezelf; ‘ik kan het’ gevoel. Erika ving me op en zette me weer positief in elke situatie en uitdaging.’

Christy, 34 jaar - moeder/zzp-er/powervrouw